JASNA ŽITNIK

Jasna Žitnik se je z glasbo začela ukvarjati pri šestih letih, ko je začela prepevati v otroškem zboru RTV Slovenija. Bila je članica mladinskega pevskega Veter, pevka in korepetitorka v komornem zboru RTVS, prav tako se lahko pohvali z zavidljivo dolgim stažem v APZ Tone Tomšič, kjer še zmeraj poje in korepetira. Glasbenemu izobraževanju je posvetila petnajst let. Učila se je prečne flavte, klavirja, klasičnega petja in jazz petja na SGBŠ Ljubljana in uspešno zaključila tečaj zborovskega dirigiranja v organizaciji JSKD Ljubljana. Izključno glasbi se posveča zadnjih 5 let. Z vedno bolj prepoznavno vokalno skupino Jazzva kot umetniška vodja in pevka ustvarja prave a cappella poslastice. Ker rada deli svoje znanje in izkušnje, veliko svojega časa posveča učencem v glasbeni šoli Vox, kjer je mentorica že tretje leto.Tako v zboru kot samostojno nastopa na številnih velikih odrih tako v Sloveniji kot na tujem. Sodelovala je pri snemanju številnih reklam za RTVS, z En-Knap teatrom pri projektu Kostanjevo rjava, lahko pa se pohvali tudi s sodelovanjem z Janezom Dovčem pri snemanju back vokalov za zgoščenko Sounds of Slovenija.

VILJEM PREGELJ

viljem pregeljPrihaja iz Ljubljane, po končanem šolanju klarineta, se je začel učiti začel učiti saksofon ter že 15 let aktivno sodeluje kot pihalec v raznih pihalnih orkestrih, big bandih in manjših zasedbah. Trenutno član PPO Vevče muzicira tudi na “frajtonarci”, poleg tega, pa kot pevec v različnih zborih, tudi poje. Dve leti je igral v skupini JAMM, večkrat sodeloval s skupino TRIO KRANJC, Tino Gačnik – Tiano ter drugimi zasedbami.
Kadar ni na odru, je za računalnikom kot grafični oblikovalec, ter v studiu kot producent za znane in manj znane glasbene izvajalce. Poleti tudi rad poskrbi da se turisti in obiskovalci centra Ljubljane »znebijo« odvečnega drobiža z igranjem pri Tromostovju.
V skupini igra tenor saksofon, sopran saksofon, klarinet, tolkala in harmoniko.

ANDREJ MARINČIČ

andrejPrihaja iz Nove Gorice, in v skupini igra klaviature ter kitaro. Končal je študij muzikologije na FF v Ljubljani, trenutno pa obiskuje konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani, kjer ga »jazziranja« na klavir uči prof. Glodič.
Sodeloval je s skupino SOLTIŠ, Y – KNOT, med drugim pa tudi pel v akademskem pevskem zboru Tone Tomšič.
Ko ne sedi za klavirjem, preživlja čas z novopečeno družino, rad pa se tudi podruži s prijatelji v vinski kleti, kjer ne manjka dobre pancete in žlahtne kapljice.

JURIJ RUS

jurijrusTrboveljčan, trenutno živeč v Ljubljani je svojo glasbeno pot začel kot samouk v najstniških letih. Kasneje so mu pri izobraževanju veliko pomagali različni bobnarji, ki ga še danes motivirajo. Med drugimi tudi priznan slovenski bobnar Aleš Rendla, ki je bil njegov profesor na konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Kot bobnar je sodeloval, oz. sodeluje z različnimi glasbeniki kot so: Nada in Dečo Žgur, Tadej Horvat, Tina Gačnik – Tiana, skupina Tangels, Peter Januš, Miran Juvan, … Sodeluje tudi pri projektu ‘Festival Stična mladih’, kjer je odgovoren za glasbo. Rad se spominja sodelovanja s članom nekdanje skupine The Kelly Familly, Paddiem Kelliem. Zelo rad ima otroke, zato v prostem času poučuje mlajše generacije nadobudnih bobnark in bobnarjev.

BOJAN BRATUŽ

bojan bratužPo rodu je Primorec iz okolice Nove Gorice, študij računalništva pa ga je pripeljal v Ljubljano. Ker ga je že od malega zanimala glasba, se je najprej lotil klavirja, nato pa presedlal na petje in bas kitaro. Nad tem inštrumentom se je navdušil leta 2002 in se ga samostojno naučil. Kot basist je sodeloval oz. še sodeluje v disco-pop skupini Discoballs, jazz kvintetu Samson, jazz triu Shanu, funk-rock skupini Organ-Gutan, kvartetu Soul, jazz in jaz, z orkestrom Divertimento ter pri nastajajoči salsa zasedbi. Leta 2008 je maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana iz klasičnega petja pri prof. Marjanu Trčku, nadaljeval pa je s študijem petja na oddelku za jazz pri prof. Kristini Oberžan. Kot vokalist je med drugim sodeloval v zborih Perpetuum Jazzile in Alfa in Omega, kot spremljevalni vokal na Slovenski popevki 2010 in pri projektu Glenn Miller Revival z Big bandom RTV Slovenija, nazadnje pa tudi v zboru SNG Opera in balet pri otvoritvi prenovljene operne hiše.

Dneve mu poleg glasbe polnita še programiranje in magistrski študij računalništva, prosti čas (če ga kaj ostane) pa namenja sprostitvi v naravi in na koncertih.